Dostava, zamena i reklamacije

Dostava

Dostava artikla

Nakon potvrde, porudžbina ulazi u status obrade. Nakon obrade porudžbine, bićete obavešteni o statusu Vaše porudžbine putem email-a. Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Za sve porudžbine poslate petkom i vikendom, prodavac će Vas kontaktirati početkom naredne nedelje. Od tog trenutka rok isporuke je 3 radna dana.

Koliko traje isporuka?

Sve primljene porudžbine za isporuku na teritoriji Republike Srbije šalju se narednog radnog dana. Vreme uručenja zavisi od kurirske službe i obično iznosi 1 do 2 dana. Porudžbine prispele posednjeg radnog dana u nedelji se šalju prvog narednog radnog dana.

Porudžbine za isporuku van granica Republike Srbije se šalju sledećeg radnog dana, nakon izvršene uplate. Vreme uručenja je obično od 5do 10 radnih dana.

Koliko košta isporuka?

Sve porudžbine za isporuku na teritoriji Republike Srbije šalju se po jedinstvenoj tarifi od 250,00 RSD.

Porudžbine za isporuku van granica Republike Srbije naplaćuju se u zavisnosti od destinacije. Više informacija o tačnom iznosu možete pronaći na sajtu PostExpress kurirske službe.

Da li mogu da pratim pošiljku?

Nakon predaje pošiljke kurirskoj službi, za svaku porudžbinu se evidentira broj za praćenje, koji je dodeljen toj pošiljci. Korisnici, koji su se registrovali na našem sajtu mogu videti broj za praćenje u delu „Moj nalog -> Porudžbenice“

Naša prodavnica neće snositi odgovornost za izgubljene pakete ukoliko je navedena pogrešna adresa za dostavu paketa. Ukoliko ne dobijete vaš paket, ili isti stigne oštećen, molim da nas kontaktirate na: info@blondy.rs.

Zamena veličine i zamena artikla

Zamena veličine

Ukoliko ste nakon prijema probali artikal i utvrdili da Vam veličina ne odgovara, molimo Vas da nas kontaktirate pozivom na +381 (64) 6496-892 ili nam pošaljite email na info@blondy.rs.

Prilikom kontakta je neophodno da navedete sledeće:

Ime i prezime

Addresu

Broj telefona

Broj porudžbine i datum porudžbine

Novu velličinu koja bi vam odgovarala

Nakon provere da li je željena veličina dostupna, na priloženu email adresu ćemo vam poslati instrukcije o zameni veličine.

Bez ove procedure, artikal nije moguće samoinicijativno zameniti.

Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca.

Poručeni artikal takođe nije moguće zameniti ukoliko je nošen.

ROK ZAMENE

Rok za zamenu veličine artikla je 7 radnih dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca.

TROŠKOVI ISPORUKE

U slučaju zamene veličine, besplatno slanje u oba pravca, osim ako prvobitno nije došlo do greške prilikom isporuke artikla.

Zamena artikla za drugi

Kada porudžbina stigne, neophodno je da je proverite u prisustvu kurira i potvrdite da nema vidljivih oštećenja paketa. Kupljeni proizvod možete da zamenite za:

 • Proizvod iste ili veće cenovne kategorije
 • Proizvod niže cenovne kategorije

Pre zamene je neophodno da nas kontaktirate pozivom na broj +381 (64) 6496-892 ili putem emaila na info@blondy.rs. Ukoliko nas kontaktirate preko emaila, uvek nam u poruci navedite i sledeće podatke:

 • Ime i prezime
 • Addresu
 • Broj telefona
 • Broj porudžbine i datum porudžbine
 • JMBG i broj dinarskog tekućeg računa (Ukoliko menjate za jeftiniji proizvod, radi isplate razlike u ceni)
 • Proizvod koji želite u zamenu

U oba gore navedena slučaja, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za zamenu artikla biti prosledjena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

Nakon provere da li je željeni artikal dostupan, na priloženu email adresu ćemo vam poslati instrukcije o zameni. Bez ove procedure, artikal nije moguće samoinicijativno zameniti. Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca.

Poručeni artikal takođe nije moguće zameniti ukoliko je nošen.

ROK ZAMENE

Rok za zamenu veličine artikla je 7 radnih dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca.

TROŠKOVI ISPORUKE

U slučaju zamene veličine, besplatno slanje u oba pravca, osim ako prvobitno nije došlo do greške prilikom isporuke artikla.

Reklamacije

Reklamacije i nesaobraznost

Kada porudžbina stigne, neophodno je da je proverite u prisustvu kurira i potvrdite da nema vidljivih oštećenja paketa. Paket možete da vratite u sledećim slučajevima:

 • Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi) – u ovom slučaju molimo Vas da nas pozovite na telefonski broj +381 (64) 6496-892 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@blondy.rs i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket.
 • Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ste ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke pozovite telefonom na broj +381 (64) 6496-892 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu info@blondy.rs
 • Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas obavestite na adresu info@blondy.rs

U slučaju vraćanja robe kupcu koji je predhodno robu platio kuriru tj: pouzećem, troškove vraćanja robe ne snosi Blondy Fashion, već trošak pada na teret kupca.

KONTAKT PREKO EMAILA

Ukoliko nas kontaktirate preko emaila, uvek nam u poruci navedite sledeće podatke:

 • Ime i prezime
 • Addresu
 • Broj telefona
 • Broj porudžbine i datum porudžbine
 • Razloge za vašu žalbu

Rok za rešavanje reklamacije je 14 dana od trenutka prijave iste.